NATURLIGE INGREDIENSER

Naturlige og økologiske ingredienser er vigtige for os. At du ved, hvad du plejer ansigtet og kroppen med er helt essentielt. Det skal være gennemsigtigt, rent, uden farvestoffer, parfume og tilsætningsstoffer. Og, det skal være til at forstå. Sådan har det altid været, når man tager et kig på nordic urts bagkatalog og sådan fortsætter det med at være.

Det er Simpelt & Klogt!

LANOLIN

Lanolin er basen i vores salver Universalsalve og Brystsalve.

Lanolin er et biprodukt fra uldindustrien og udvindes fra fåreuld, hvor den har en vandafvisende og selvrensende effekt for fåret. Vores lanolin er udvundet fra uld fra fritgående får udenfor EU og oprenset i Kina. Den betegnes Anhydrous Lanolin EP ELP, dvs. den er af reneste og højeste kvalitet, allergivenlig og hører til i kategorien Pharmaceutical grade. Lanolin fås ikke i en økologisk udgave pga. produktionsprocessen, hvorved lanolinen i ulden oprenses til højkvalitets lanolin.

Lanolin er et rent naturprodukt og er meget lig fedtstofferne i menneskets hud. Præcis dét gør lanolin ideel til at beskytte skadet hud og drive den naturlige heling fremad. Lanolin har både en antiinflammatorisk og antibakteriel effekt, hvilket vil sige, at lanolinen er i stand til at hæmme betændelsestilstande i huden. Lanolin danner en effektiv beskyttende barriere, samtidig med at huden kan ånde, bliver hydreret og holder på fugten.

SE VORES PRODUKTER

SHEASMØR

Sheasmør er en essentiel bestanddel i vores Universalsalve.

Sheasmør udvindes fra sheatræets (Butyrospermum parkii) nødder. Sheatræet er hjemmehørende i Vestafrika, og sheasmør er en vigtig indtægtskilde for de vestafrikanske kvinder. Sheatræet kaldes af samme grund for Kvindernes træ. Sheasmøret vi benytter i vores produktion er høstet og produceret i Burkina Faso (Vestafrika). Sheasmøret er certificeret økologisk, koldpresset og er en 100% naturlig og ren vegetabilsk olie uden tilsætningsstoffer.

Sheasmør har været brugt som fugtgivende, blødgørende og beskyttende middel i århundreder, og med rette. Sheasmør har et højt indhold af vitaminer, lipider og essentielle fedtsyrer. bl.a. omega-6 fedtsyre, vitamin-F (en gruppe af essentielle fedtsyrer) linolsyre og vitamin A og E. Sheasmørs antiinflammatoriske komponenter er ren førstehjælp til skadet og irriteret hud. Vitamin A og F har begge en regenererende virkning, som sammen med de øvrige fedtsyrer og vitamin-E beroliger, fugter og beskytter huden mod skader, og holder den sund og stram.

SE VORES PRODUKTER

HAVTORN

Havtornolie er en vigtig komponent i vores ansigtsolie Rhamnoides.

Bær fra havtorn (Hippophaë rhamnoides) har i århundreder været brugt i naturmedicin og hudpleje, både i de nordiske lande og i Centralasien. De kaldes ofte for vidunderbær pga. deres plejende og styrkende egenskaber. Den havtornolie som vi benytter i vores produkter er økologisk og udvindes i Tyskland hele vejen fra bær til olie.

Havtornolien udvindes ved at koldpresse de orange bær fra havtornbusken. Ved en koldpresning bevares alle bærrets gavnlige indholdsstoffer; karotin, C-vitamin, forskellige frugtsyrer og essentielle fedtsyrer (omega-6 fedtsyre, linolsyre, omega-3 fedtsyre og alfa-linolensyre) og omega-7 fedtsyrer. Havtornoliens komplekse sammensætning gør, at den har en helende, antiinflammatorisk og regenererende virkning samtidig med, at den reducerer hudens fugttab. En olie, der er en sand gave til skadet, irriteret eller træt hud.

SE VORES PRODUKTER

HYBEN

Hybenkerneolie er en vigtig komponent i vores Universalsalve og i ansigtsolien Rosa.

Hyben er frugterne fra bl.a. vilde roser. Hvert hyben er fyldt med adskillige hvide olieholdige frø, som når de presses giver en 100% ren og naturlig olie. Hybenkerneolien som vi benytter i vores produkter, fremstilles ved at koldpresse kernerne fra økologisk hybenrosen (Rosa canina). Hybenkernerne er høstet og presset i Chile.

Hybenkerneolie er rig på A-vitamin (retinol og beta-karotin) og C-vitamin, samt flere forskellige essentielle fedtsyrer (omega-3 fedtsyre, omega-6 fedtsyre og linolsyre), hvilket giver olien uovertrufne egenskaber, når det kommer til hudpleje. Sammensætningen af virksomme stoffer i hybenkerneolien bidrager bl.a. til at øge cellefornyelsen og hudens egen evne til at regenerere samtidig med, at olien afhjælper skadet hud og virker opstrammende. Præcis disse egenskaber gør hybenkerneolie til din foretrukne ven, når det gælder om at bibeholde en stærk, elastisk og hydreret hud både på overfladen og i dybden.

SE VORES PRODUKTER

NATLYS

Natlysolie er en vigtig komponent i vores ansigtsolie Oenothera.

Natlys har i århundreder været kendt for sin gavnlige effekt ift. diverse hudlidelser og andre typer af sygdomme, af bl.a. indfødte amerikanere. Natlysolie udvindes af plantens frø og giver en klar gul olie. Natlysolien, som vi benytter i vores produkter fremstilles ved at koldpresse frøene fra økologisk natlys (Oenothera biennis). Frøene er høstet og presset i Kina.

Natlysolie har bl.a. et højt indhold af de to essentielle fedtsyrer, linolsyre og gammalinolensyre (GLA). Præcis de to fedtsyrer er enormt vigtige for at holde huden spændstig, hydreret og elastisk. Olien beroliger og stimulerer produktionen af nye hår- og hudceller og har samtidig en antiinflammatorisk effekt. Summa summarum, natlysolie er din huds (og hårs) nye bedste ven! Resultatet er en gennemfugtet og velnæret hud i balance.

SE VORES PRODUKTER

EMBALLAGE MED OMTANKE

 • Glasflasker

  Vores produkter er hældt over i mørke glasbeholdere, da glas er et bæredygtigt og 100% genanvendeligt materiale. Glas er fremstillet af naturlige råmaterialer, som sand og glasaffald. I tilgift beskytter det mørke glas mod sollys og dermed oxidering af hudplejeproduktet, så det ikke bliver harsk.

  Genbrug dine glasflasker og krukker når de er tømt for salve og olie. Ved affaldssortering skal glas sorteres som glas og lågene på flasker og krukker som plast.

 • Papkasse, boble- og silkepapir

  Både vores papkasse, som produkterne sendes i, og boble- og silkepapiret, som produkterne ligger beskyttet i, er fremstillet af 100% genbrugspapir. Det brune silkepapir og det miljøvenlige alternativ til bobleplast, boblepapiret, er fremstillet i Tyskland. Papkassen derimod er fremstillet i Danmark og er FSC-certificeret. Genbrugspapir er mere bæredygtigt, da der ikke fældes skov. Tilmed er selve fremstillingen væsentlig mindre energi- og ressourcekrævende end fremstillingen af nyt hvidt papir.

  Brug papæsken, boble- og silkepapiret igen, næste gang du skal give en gave eller sende en pakke. Ellers sorteres det som pap og papir.

 • Træuld

  Når du modtager din pakke fra nordic urt ligger produkterne beskyttet i træuld. Træuld er et naturligt og miljøvenligt biprodukt fra træindustrien. Den træuld vi benytter er fremstillet i Danmark og består udelukkende af træspåner fra danske træer.

  Træuld kan genbruges eller komposteres i din have.

 • Tryksager fra Ecograf

  Vores labels, klistermærker og flyers er alle trykt hos det danske trykkeri Ecograf.

  Ecograf er et Svanemærket trykkeri, hvor bæredygtighed er i højsædet. De arbejder med virksomhedsansvar igennem bl.a. deres Svanemærke, FSC®-certificering og Det Grafiske CSR-kodeks.

  Det betyder, at nordic urts tryksager er produceret med hensyn til bæredygtighed, f.eks. ved at bruge ansvarligt produceret papir og leve op til Svanemærkets skrappe krav til bl.a. affaldsminimering og -sortering, kemikalier og dokumentation.

1 af 4

PRODUCERET I DANMARK

Hos nordic urt er vores fokus på traditionerne i det gode håndværk og naturlige og rene råvarer. Intet andet. Nordic urt drives fra Brabrand, hvor alle vores produkter nænsomt produceres, hældes i krukker og flasker og sendes hjem til dig.

Vi håber, at du vil få lige så meget glæde af vores funktionelle og naturlige hudplejeprodukter, som vi får af at producere dem.

ENJOY!